Καταργείται ο φόρος πολυτελείας για ΙΧ πολύτεκνων

Ένα πάγιο αίτημα των πολυτεκνικών ενώσεων ικανοποιείται με τροπολογία που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Εξαιρούνται πλέον από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης οχημάτων, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, νοικοκυριά με τουλάχιστον τέσσερα προστατευόμενα τέκνα.

Σημειώνεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται επί του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει για οχήματα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι αποκτούσαν αναγκαστικά μεγάλου όγκου και κυβισμού οχήματα για να μεταφέρουν τα μέλη της οικογένειάς τους πιάνονταν και στα δίχτυα του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Στο 6% ο ΦΠΑ για ανοσολογικά φάρμακα
Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια. Η ρύθμιση αφορά σε φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Μείωση φόρου μετεγγραφών που καταβάλουν αθλητικές ΑΕ
Τέλος, στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται ρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.

πηγή : www.capital.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση τους!